Poreč ostvario milijun noćenja – Rezultati bolji nego 2019.

POREČ – Poreč je 28. lipnja prema podacima E- visitora ostvario milijunto turističko noćenje. Od početka godine ostvareno je 225.000 dolazaka, što je u odnosu na “zlatnu” 2019. godinu povećanje od 5 posto.

Odlična predsezona ispunjena brojnim sportskim manifestacijama prelila se i na turističku sezonu, a 50 posto svih gostiju čine gosti iz Njemačke i Austrije, nakon kojih slijede Slovenci, domaći gosti i Talijani. Izniman je to rezultat, rekao je direktor Turističke zajednice Grada Poreča Nenad Velenik napominjući da je ta brojka realizirana na isti dan kao i rekordne 2019. godine, s tim da Poreč ima manje smještajnih kapaciteta nego 2019. godine jer su dva hotela trenutno van funkcije.

Sudeći prema dosadašnjem broju ostvarenih noćenja, Poreč ide ususret odličnoj turističkoj sezoni.

– Ostvarujemo odličnu popunjenost kroz cijelo razdoblje predsezone, ali i kroz lipanj u kojem smo u ovom trenutku ostvarili više od 510.000 noćenja.  Sport, odnosno velike sportske grupe utjecale su na to da odradimo iznadprosječnu predsezonu koja je u nekim terminima bila i do 30% bolja od rekordne 2019. godine. Njemačko i austrijsko tržište dominiraju u destinaciji što nam daje vjetar u leđa oko uspješno odrađenih marketinških aktivnosti u suradnji sa regionalnom turističkom zajednicom. Ohrabruju rezultati s talijanskog tržišta koje je opet u igri, a čini se da trend domaćih gostiju govori u prilog tome da smo se kroz dvije korona godine repozicionirali i na domaćem tržištu, koje je kumulativno bolje i do 32% u odnosu na 2019. godinu – kazao je Velenik koji s obzirom na tempo popunjavanja kapaciteta za srpanj i kolovoz, očekuje bolju turističku godinu nego 2019.

J.K.