Poništen natječaj za ravnateljsko mjesto Lučke uprave Zadar

ZADAR – Natječaj za ravnateljsko mjesto Lučke uprave Zadar bit će poništen zbog formalnih razloga, doznaje 057info, uoči današnje sjednice Upravnog vijeća kojeg vodi župan Božidar Longin.

U natječaju nedostaje formulacija o prednosti koju imaju kandidati po istim uvjetima kojim se pozivaju na Zakon o braniteljima. Ključno je što uz članove obitelji branitelja, nedostaje i civilnih stradalnika.

A prema dostupnim informacijama, nije obavljena ni provjera znanja iz engleskog jezika, što je valjda propust Povjerenstva na čelu s Radom Fainom.

Natječaj je napisan isto kao i u lipnju prošle godine kada to nije bio problem, a niti razlog za poništenje. Tada je ponovno za ravnatelja izabran Robert Škifić.

Na aktualni natječaj javila se petorica kandidata. Nakon što je svoju prijavu povukao Roberto Motušić, počelo se spekulirati o poništavanju natječaja.

U igri su ostali privremeni ravnatelj Đoni Štambuk, bivši načelnik Tkona Goran Mušćet, bivši načelnik postaje pomorske i aerodromske policije Petar Strmota te pomorac Antonio Tudorović.

Današnja sjednica Upravnog vijeća bit će tematska. Prema najavljenom dnevnom redu analizirat će se stanje u Gaženici.

D.G.