Ponašanje Dubravke Šuice prema dubrovačkom novinaru pod istragom Europske Komisije

BRUXELLES/DUBROVNIK – Dubravka Šuica, potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju te kuma Dubrovačke televizije, navukla je za vrat europsku pučku pravobraniteljicu zbog slučaja uključivanja kumčetu u program, javlja Telegram.

Šuica je, podsjetimo, u eteru emisije “Glas naroda” napala novinara Paska Tomaša zbog toga što je dopustio gledatelju da u programu uživo iznosi “objede, neistine, dezinformacije” o njezinoj imovini. I još je naglasila kako je ona “kuma Dubrovačke televizije, a oni dopuštaju da se građani na nju nabacuju smećem i blatom”.

Ovakav eksces visokopozicionirane europske dužnosnice iziritirao je jednu hrvatsku građanku (identitet poznat redakciji Telegrama) koja je odlučila, prema propisanoj proceduri, prijaviti neetično ponašanje Europskoj komisiji. Dobila je paušalan birokratski odgovor o Šuičinoj posvećenosti slobodi medija i pluralizmu, ali i prigovor kako je u svom prigovoru pristupila uz “manjak objektivnosti i nepristranosti” prema potpredsjednici.

Dodatno iritirana načinom na koji Komisija brani Šuičino javljanje i napad na novinara u programu lokalne televizije, građanka je sve prijavila europskoj pučkoj pravobraniteljici Emily O’Reilly. U njezinom su uredu detaljno proučili transkript spornog uključenja Šuice u emisiju iz travnja ove godine i na koncu pokrenuli istragu.

Više pročitajte OVDJE.

PROČITAJTE JOŠ:

Šuica ljuta nazvala u eter i napala voditelja: “Ja sam kuma vaše televizije!”
Dubravka Šuica se narugala ženi na plaži u burkiniju. Komentari: “Triba to dobro namlatit”