Pomorski sustav za pogibelj i sigurnost na moru zapošljava operatora pomorskih komunikacija

RIJEKA - U sklopu natječaja za zapošljavanje kojeg je ovog tjedna objavio Plovput, traži se operator pomorskih komunikacija - pripravnik, za radno mjesto u Rijeci.

Sukladno Svjetskom pomorskom sustavu za pogibelj i sigurnost (GMDSS – Global Maritime Distress and Safety System) istočni dio Jadranskog mora spada u morsko područje A1, u kojem je Republika Hrvatska dužna osigurati pokrivenost VHF (CH16 i radni kanali), VHF DSC (CH70) i NAVTEX signalom.

Zakonom o Plovputu definirano je da navedene poslove u ime Republike Hrvatske obavlja Plovput, a uspostavljena je i unutarnja radijsku mreža koja obuhvaća VHF radijske uređaje u sjedištima plovnih područja, na pomorskim svjetionicima sa svjetioničarskom posadom, signalnoj postaji Jadrija, te plovilima Društva.

Kako bi navedena usluga bila na najvišoj razini, Plovput ima uspostavljenu i 24-satnu pripravnost za sustave u funkciji pomorske radijske službe, kao i preventivno i redovno održavanje, što rezultira time da se prekidi rada sustava mjere u minutama na razini godine.

Trenutno, Plovput traži pripravnika operatora pomorskih komunikacija.

Opis poslova: Obavljanje poslova vezanih za pogibelj i sigurnost na moru; bdijenje na frekvencijama za pogibelj i sigurnost plovidbe na moru (VHF ch 16, VHF DSC ch. 70); zaprimanje i odašiljanje poziva na VHF sustavu te zapis o  komunikaciji na VHF kanalima u GMDSS/Res. 331 Radio dnevnik I; zaprimanje, potvrda i odašiljanje poziva na VHF DSC sustavu te evidencija u GMDSS Radio dnevnik II; posredovanje u akcijama traganja i spašavanja (SAR), kojima koordinira Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru (MRCC) U Rijeci, evidencija u pripadajućim Radio-dnevnicima te pisanje Izvješća o intervenciji; emitiranje MSI emisija te evidencija u GMDSS/Res. 331 Radio dnevnik I; pisanje/priprema redovnih i izvanrednih NAVTEX MSI emisija te evidencija u GMDSS/Res. 339 Navtex Radio dnevnik; prijava i odjava kvarova na sustavima sigurnosti plovidbe –VHF, VHF DSC, NAVTEX, VPN MREŽA, UPS  te  smetnji /ometanja na VHF kanalima HAKOM-u; dojava obavijesti o pogašenju OPS-a prema nadležnim LK i kontrola rada SDN sustava; obavlja i druge poslove koji po svojoj naravi spadaju u poslove radnog mjesta, kao i poslove po nalogu neposrednog nadređenog kojem je za svoj rad i neposredno odgovoran; s

Operatorom pomorskih komunikacija je suodgovoran za ispravno funkcioniranje ORP-a za vrijeme trajanja smjene; s Operatorom pomorskih komunikacija je suodgovoran za obavljanje poslova vezanih za pogibelj i sigurnost plovidbe na moru; s Operatorom pomorskih komunikacija je suodgovoran za ispravnost uređaja i opreme putem koje se obavlja radijska služba tijekom smjene

Mjesto rada: Rijeka
Razina obrazovanja: VSS pomorskog ili tehničkog usmjerenja
Radno iskustvo: bez radnog iskustva
Posebni uvjeti: poznavanje engleskog jezika, ispit za GMDSS operatora s općom ovlasti, ispit za vozača B kategorije
Vrsta zaposlenja: na određeno
Smještaj: nema smještaja radnika
Naknada za prijevoz: u cijelosti
Predviđena plaća: 1.000,00 EUR neto
Radno vrijeme: puno radno vrijeme, nejednaki raspored radnog vremena (u turnusima), noćni rad, rad vikendom i praznikom
Načini kontakta kandidata s poslodavcem: pisana zamolba na adresu Obala Lazareta 1, 21000 Split i e-mail kadrovska.sluzba@plovput.hr.

Natječaj vrijedi do 5. veljače 2023. godine

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

PLOVPUT ZAPOŠLJAVA Traže se vježbenici palube i stroja, te operator pomorskih komunikacija
Tvrtka Plovput Split objavila je tri natječaja za zapošljavanje. Dva radna mjesta su na brodu i to plovnim objektima, smještenim u Splitu, dok je treće radno mjesto u Rijeci, odnosno u nacionalnoj središnjici za traganje i spašavanje na moru. Natječaj za zapošljavanje - Vježbenik palube Naziv rad…