Pomorski odjel Sveučilišta u Dubrovniku potpisao Protokol o suradnji s Pomorskim fakultetom u Kotoru Univerziteta Crne Gore

KOTOR - U cilju promocije i daljeg razvijanja postojećih obrazovnih i znanstvenih veza, doc. dr. sc. Srđan Vujičić, pročelnik Pomorskog odjela Sveučilišta u Dubrovniku, i izv. prof. dr. sc. Špiro Ivošević, dekan Pomorskog fakulteta u Kotoru Univerziteta Crne Gore potpisali su 17. siječnja 2023. godine u Kotoru Protokol o obrazovnoj i znanstvenoj suradnji.

Pomorski fakultet Kotor i Pomorski odjel Sveučilišta u Dubrovniku surađivat će u područjima obrazovanja i istraživanja. Obje institucije  poticat će suradnju nastavnog osoblja,  zajedničke istraživačke projekte, programe razmjene studenata, zajedničko razvijanje studijskih programa i  brojne druge aktivnosti.

Foto: Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Podgorica

Ove visokoškolske institucije za obrazovanje i obuku pomoraca imaju već razvijenu saradnju u okviru održavanja međunarodnih konferencija „Kotor International Maritime Conference (KIMC)“, u organizaciji Pomorskog fakulteta Kotor i konferencije „Naše more“, čiji je organizator Sveučilište u Dubrovniku, a u pripremi je i zajednički projekt prekogranične saradnje iz oblasti inovativnih tehnologija u pomorstvu i pomorskom obrazovanju, piše Zavod za udžbenike i nastavna sredstva u Podgorici.

I.G.