Poljski novinari i turistički agenti posjetili Kvarner – Iz Poljske za Hrvatsku ove sezone letjet će čak 26 aviolinija tjedno

CRIKVENICA – Turistička zajednica Kvarnera i turističke zajednice s crikveničko – vinodolskog područja, u suradnji s predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Poljskoj, ugostili su krajem prošlog tjedna na Kvarneru 180 poljskih turističkih agenata i novinara.

Studijsku grupu činilo je 140 predstavnika poljskog turističkog sektora, poljskih zračnih luka, najvažnijih poljskih turoperatora i agencija te četrdesetak novinara iz najvažnijih poljskih medija. U Hrvatsku su stigli preko Zračne luke Rijeka, gdje je 12. svibnja sletio prvi promotivni let poljske nacionalne avio kompanije “LOT”.

Turističke zajednice crikveničko – vinodolske rivijere aktivno su se uključile u pripremu obilaska te osmislile zanimljiv i sadržajan program kako bi se ova regija prikazala u najboljem svjetlu. Poljski gosti upoznali su crikveničko-vinodolsko područje kroz panoramsku vožnju katamaranom. Na kopnu su im prezentirana vinodolska vina te brojna autohtona jela ovog dijela Jadrana.

– Iako je crikveničko – vinodolska rivijera Poljacima omiljena auto destinacija, nadamo se rastu broja turista s poljskog tržišta i u suradnji s LOT-om. Hvala svima koji su sudjelovali u dovođenju ove studijske grupe na Kvarner i Crikveničko-vinodolsku rivijeru. Vjerujem da će ovo rezultirati boljom suradnjom i još većim brojem poljskih gostiju na našoj rivijeri – istaknula je Marijana Biondić, direktorica TZG Crikvenice.

Foto: Grad Crikvenica

Poljaci su među najčešćim gostima u Hrvatskoj, a samo prošle godine ostvarili oko 6,6 milijuna noćenja, što je za osam posto bolji rezultat u odnosu na rekordnu 2019., pokazuju podaci Hrvatske turističke zajednice. Poljska nacionalna aviokompanija LOT ove će godine prema Hrvatskoj imati čak 26 linija tjedno, a osim na riječki aerodrom letjet će i za Zadar, Split, Dubrovnik i Zagreb.

J.K.