Policiji s obale i ove godine u pomoć stižu kolege iz Europe

SPLIT – Nova turistička sezona je počela, a s njom već tradicionalno na našu obalu dolaze i policijski službenici iz drugih europskih zemalja.

Riječ je o projektu „Sigurna turistička destinacija 2021“, o čemu će javnost podrobnije biti obaviještena na konferenciji za medije koja će se održati sutra, u petak 2. srpnja, s početkom u 11 sati. Zbog epidemioloških mjera konferencija će se održati na vanjskom parkingu zgrade Policijske uprave splitsko-dalmatinske, ispred južnog ulaza u zgradu, na Trgu Hrvatske bratske zajednice 9.

Na konferenciji će uz voditelja Odjela prevencije PU splitsko-dalmatinske Paška Ugrinu, biti nazočni i policijski službenici iz Poljske, Slovačke, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Italije.

U sklopu istog projekta, strani policajci će ovog ljeta patrolirati i istarskim ulicama i plažama. U pomoć istraskim kolegama stižu policijski službenici iz Austrije, Mađarske, Poljske i Italije, a javnosti će biti predstavljeni također sutra u 9 sati ispred zgrade policijske uprave u Puli.

K.B.