Policija u Žrnovu na Korčuli i u Omišu zaplijenila 20-ak stabljika indijske konoplje

KORČULA/OMIŠ – Temeljem prethodno prikupljenih operativnih saznanja policijski službenici Policijske postaje Korčula su u srijedu, 2. rujna na dvije lokacije u Žrnovu na Korčuli pronašli zasađeno ukupno 13 stabljiki indijske konoplje visine do 2,5 m. Istovremeno, policija je u Omišu 44-godišnjaku u stanu pronašla pet stabljika iste biljke.

Korčulanska policija je na jednoj lokaciji pronašla sedam stabljika za koje je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da ih je zasadio  26-godišnjak s ciljem njenog sušenja i dalje preprodaje.

Na drugoj lokaciji pronađeno je šest stabljika za koju je utvrđeno da je, radi dalje preprodaje, zasadio 30-godišnjak. Također je utvrđeno da je osumnjičeni na navedenoj lokaciji indijsku konolju sadio i prethodnu godinu kada je sasušenu marihuanu davao prijateljima na korištenje.

Obojica osumnjičenih kazneno su prijavljena za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama, dok je 30-godišnjak kazneno prijavljen i za kazneno djelo omogućavanje trošenja droge.

Tijekom posljednja četiri mjeseca na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske policijski službenici su na više različitih lokacija na području Dubrovačko-neretvanske županije pronašli i oduzeli 394 stabljika indijske konoplje, za što je kazneno prijavljeno ukupno 16 osoba.

Policijski službenici PP Omiš dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom u sklopu kojega je obavljena pretraga stana i drugih prostorija koje koristi na omiškom području. Tom prilikom je pronađeno i oduzeto pet stabljika indijske konoplje raspona  visine od 198 do 240 centimetara i 142 grama marihuane. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštena  proizvodnja i promet drogama protiv njega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

D.G.