Policija u Stonu vozaču izrekla kaznu od čak 41 tisuću kuna!

STON - Najveća koncentracija alkohola od 1,52 g/kg izmjerena je u večernjim satima u utorak, 4. listopada, 65-godišnjaku koji je s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Vozač je smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 11.300,00 kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

A osim pijanog vozača, policija je u Stonu izrekla i najveću novčanu kaznu u iznosu od čak 41 tisuću kuna! Izrečena je 57-godišnjem vozaču osobnog vozila vukovarskih registracijskih oznaka, višestrukom recidivistu prometnih prekršaja, koji je 3. listopada zaustavljen tijekom redovne prometne kontrole u mjestu Ston.

Također je utvrđeno da vozilom upravlja za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije, da tijekom vožnje ne koristi zaštitni pojas te se prilikom prometne kontrole odbio testirati na prisutnost alkohola.

Vozač je uhićen i uz optužni prijedlog odveden na Općinski sud u Dubrovniku gdje mu je izrečena spomenuta novčana kazna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

D.G.