Policija u preventivnoj akciji na Braču u jednom danu zatekla 13 neregistriranih i tehnički neispravnih vozila

Policijski službenici Policijske postaje Brač u suradnji sa Policijskom upravom splitsko-dalmatinskom, proveli su u utorak 15. lipnja 2021.g. u vremenu od 10:00 do 15:00 sati nadzor i kontrolu cestovnog prometa na području otoka Brača, a sve u sklopu projekta „Sigurna turistička sezona“ te akcije „Smanji brzinu i guštaj u litu“.

Prilikom provođenja akcije posebna pozornost usmjerena je na tehničku ispravnost vozila, ali i na sve ostale prekršaje u cestovnom prometu.

Utvrđeno je ukupno  58 prekršaja (13 prekršaja za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo, 13 prekršaja zbog korištenja mobitela u vožnji, 10 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 2 prekršaja nenošenja zaštitne kacige i drugi prekršaji).

Na izvanredni tehnički pregled upućena su ukupno 3 vozila, koja su proglašena tehnički neispravna, isključena iz prometa, te im je  zabranjeno daljnje sudjelovanje u prometu dok se utvrđeni nedostaci ne otklone.

– Ovo je jedna od aktivnosti koje provodimo u sklopu preventivnog projekta povećanja sigurnosti prometa na cestama,  a posebnu pozornost posvetit ćemo i otocima na kojima se tijekom ljeta znatno poveća broj vozila i sudionika u prometu. I na ovaj način želimo doprinijeti povećanju razine sigurnosti prometa na cestama, a tijekom ljeta posebno u mjestima gdje boravi veći broj domaćih i stranih gostiju. I na godišnjem odmoru vodite računa o svojoj sigurnosti i sigurnosti svoje obitelji i zato smanji brzinu i guštaj u litu – poručuju iz policije.

D.G.