Policija: “Tijelo nestalog ronioca pronađeno je kod Kostrene na dubini od 50 metara”

KOSTRENA – Jučer oko 16.45 sati u moru na udaljenosti oko 300 metara od obale u Kostreni, pronađeno je tijelo nestalog ronioca za kojim se tragalo od petka, 3. rujna 2021.  Riječ  je o 52-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je spomenutog dana rekreativno ronio sa skupinom ostalih ronioca i za kojim je, nakon što nije izronio do 18.15 sati, pokrenuta potraga.

U potrazi su sudjelovali pripadnici specijalne policije, policijski službenici riječke pomorske policije s plovilom, kao i djelatnici Lučke kapetanije Rijeka s plovilom te zrakoplov Obalne straže OSRH i djelatnici Civilne zaštite koji su koristili dron za podvodnu pretragu terena.

Poslije četiri dana opsežne potrage u Kvarnerskom zaljevu, ronioci specijalne policije 52-godišnjaka su pronašli u moru na dubini od 50 metara.  Zbog utvrđivanja točnog uzroka smrti, tijelo preminulog ronioca je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Rijeci.

Podsjećamo, zapovjednik Zapovjedništva specijalne policije MUP-a Alen Klabot potvrdio je jučer da je nastradali ronilacMario Špekuljuk (52), umirovljeni specijalac i bivši pripadnik ATJ Lučko.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

U akvatoriju Kostrene pronađeno tijelo specijalca koji je nestao tijekom ronjenja