Policija privela pijane turiste koji su napali vozača autobusa

PULA – Pulska policija privela je četvoricu njemačkih turista koji su jučer poslijepodne prvo verbalno, a potom i fizički napali vozača turističkog autobusa.

Policija je jučer oko 13,50 sati zaprimila dojavu o napadu na vozača autobusa na raskrižju Ulice Riva i Ulice Sv. Ivana. Dolaskom na mjesto događaja utvrđeno je da je sukob izbio kada je ispred turističkog autobusa, kojim je upravljao 38-godišnjak, iznenada iskočio 35-godišnji njemački državljanin, pri čemu je vozač autobusa morao naglo zakočiti.

Tada je 35-godišnjak koji je bio pod utjecajem alkohola od 1,43 promila počeo vikati i vrijeđati vozača te ga je u jednom trenutku fizički napao. Kada je vozač autobusa rekao da će pozvati policiju, u verbalni sukob uključila su se još trojica njemačkih državljana nakon čega su se udaljili. U događaju, na sreću, nitko nije ozlijeđen.

Policija je ubrzo reagirala pa su pripiti turisti ubrzo pronađeni i dovedeni u prostorije policijske postaje. Protiv njih slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

K.B.