POLICIJA OBJAVILA OKOLNOSTI NESREĆE KOD TURNJA: Vozačica terenca oduzela prednost motociklistu

Zadarska policija objavila je okolnosti prometne nesreće koja se dogodila jučer poslijepodne na cesti kod Turnja i u kojoj je smrtno stradao 50–godišnji vozač motocikla.

Prema izvještaju policije do nesreće je došlo kada je 70-godišnja vozačica, upravljajući osobnim vozilom marke Jeep Grand Cherokee zadarskih registarskih oznaka, krećući se u smjeru Zadra, u jednom trenutku započela radnju skretanja u lijevo prije nego se uvjerila da je može izvršiti bez opasnosti za druge sudionike u prometu.

Tom je prilikom oduzela prednost motociklu zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 50-godišnjak i koji se kretao u pravcu Biograda. Uslijed udara vozač motocikla je pao na kolnik, a automobil je prednjim dijelom udario u električni ormarić pokraj kolnika te se zaustavio.

U prometnoj nesreći vozač motocikla je preminuo na mjestu nesreće, dok su vozačica i 39-godišnji putnik iz osobnog automobila prevezeni u Specijalnu bolnicu za ortopediju u Biogradu gdje su im konstatirane lakše tjelesne ozlijede.

Nadležno državno odvjetništvo u Zadru naložilo je provođenje obdukcije, a poduzimaju se i druge dokazne radnje i izvidi radi utvrđivanja okolnosti nastanka prometne nesreće.

M.B.

PROČITAJTE JOŠ:

TURANJ: U sudaru motocikla i automobila smrtno stradala jedna osoba