Policija objavila da je do požara na Čiovu došlo jer je albanski radnik brusio

ČIOVO - Policijski službenici Policijske postaje Trogir dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim stranim državljaninom Albanije za kojeg sumnjaju da je izazvao požar na Čiovu.

Policija je kriminalističkim istraživanjem utvrdila postojanje osnovane sumnje da je 27. srpnja 2023. godine u poslijepodnevnim satima prilikom izvođenja građevinskih radova,  ne postavljajući propisane naprave za zaštitu od požara, olako držeći da takvim postupanjem neće ugroziti imovinu i život, na krovu građevine brusio željezo uslijed čega je došlo do iskrenja kojom prilikom je izazvan požar, te je opožareno više od 500 hektara niskog raslinja i borove šume.

VIDEO: TKO TO PALI? Čak devet požara iznad Omiša iza ponoći i svi uz cestu!
OMIŠ - U utorak navečer vatrogasci s omiškog područja usred noći dobili su dojavu o ne jednom, nego devet požara koje su gasili i srećom, brzo ugasili. No zanimljivo je i pomalo zabrinjavajuće da su svi do jednog započeli uz cestu! - Utorak večer, nakon sela Seoca i prije Zvečanja,

Opisanim ponašanjem ostvario je obilježja kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 215. st.2. u svezi st.3 Kaznenog zakona, te će večeras će uz kaznenu prijavu biti predan pritvorskom nadzorniku.

U odnosu na drugu osobu koja je sinoć dovedena u prostorije policije nisu utvrđeni elementi kaznenog djela, te je osoba danas poslijepodne puštena.

@apartmani_kraljevic

Sami početak ove strave i užasa.......

♬ Suspenso - Criptofonio

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Snimljen trenutak nastanka požara na Čiovu
ČIOVO - Na društvenim mrežama kruži snimka nastanka velikog požara na Čiovu u kojoj je od jučer izgorjelo 450 hektara površine! Iako mnogi nagađaju što je uzrok ovog požara, podsjetimo, splitska je policija sinoć privela dva muškarca koja se dovode u vezu s izbijanjem požara. @apartmani_kraljevic…