Policija na info- punktovima preventivno dijeli letke po primorsko-goranskoj županiji

Proteklog tjedna policijski službenici nadležnih policijskih postaja Policijske uprave primorsko-goranske organizirali su info-punktove i dijeljenje letaka u Lovranu, Medveji, na Rabu u turističkom naselju Suha Punta, u Bakru te u Rijeci na Preluku i Rujevici, dok su info-punktovi u Jadranovu i Omišlju odgođeni zbog vremenskih uvjeta.

U izravnoj komunikaciji s policijskim službenicima građane i turiste najviše je zanimalo kako se zaštiti od svih vrsta krađa i provala. Dobili su korisne savjete o samozaštiti i prevenciji krađa na plažama, krađama bicikla, motocikla, romobila, provalama u automobile i stanove.

Podijeljeni su im i letci „Sigurna turistička destinacija“ prevedeni na strane jezike, kako bi dobili savjete za što ugodniji i bezbrižniji boravak.

Također, domaćim i stranim gostima nautičarima i voditeljima brodica podijeljen je letak na hrvatskom i engleskom jeziku s informacijama o sigurnosti plovidbe na moru, upozoravajući ih da ne smiju glisirati u prostoru 300 metara od obale, a od ograde uređene plaže moraju ploviti na udaljenosti većoj od 50 metara, odnosno 150 metara
od obale prirodne plaže.

Z.G.