Policija moli Splićane: "Prilikom dočeka nogometaša koristite javni prijevoz, ne penjite se na zgrade i semafore!"

SPLIT -  Danas se u Splitu i  Kaštelima organizira svečani doček članova hrvatske nogometne reprezentacije. Splitska policija moli građane da poštuju privremena ograničenja u prometu, upute organizatora,  te upute i naredbe policijskih službenika na terenu.

Privremeno ograničenje prometa

Zbog organiziranja dočeka na splitskoj rivi,  organizator će, u suradnji s policijom, vršiti  blokadu prometa, na način da će se od 14:00 sati uspostaviti blokada prometa kod Parka hrvatskih branitelja na početku ulice Obala kneza Branimira i križanju Trumbićeva obala i Brajevića prilaz. Također, uspostaviti će se i blokada prometa od Manuške poljane prema Sinjskoj ulici i Nodilovoj ulici.

Sve organizirane skupine građana koje dolaze posebno organiziranim autobusnim prijevozom, upućujemo da za iskrcaj putnika i smještaj autobusa koriste parking prostor kod stadiona Poljud.

Savjetujemo svim građanima koji planiraju doći na doček da koriste javni prijevoz, radi izbjegavanja gužve.

Sve sudionike u prometu molimo za dodatno strpljene i oprez ukoliko dođe do stvaranja većih gužvi i zastoja, posebno ukoliko bude postojala potreba za zatvaranjem određenih dijelova prometnica na području Grada Splita.    

Od 16 sati, pa dok za to bude postojala potreba,  građani neće biti u mogućnosti vozilima prometovati kroz centar Kaštel Kambelovca u kojem će biti organiziran doček. Molimo vozače da danas tijekom poslijepodneva automobile ne ostavljaju u okolici kambelovskog brca.

Savjetujemo

Kako bi doček protekao u miru i sigurnosti za sve sudionike, upućujemo sljedeće apele:

  • izbjegavajte penjanje na krovišta zgrada, stupove javne rasvjete, prometnu signalizaciju i uređaje – semafor, reklame i slično
  • suzdržite se od uporabe pirotehnike – u duhu naše operativne akcije „Mir i dobro“ izbjegavajte uporabu bilo kakve pirotehnike, posebice njeno korištenje u masama ljudi koji se očekuju na dočeku.
  • izbjegavajte konzumaciju alkohola!
  • koristite javni prijevoz– budući da se na taj dan opravdano očekuje dolazak organiziranih skupina građana iz drugih gradova, savjetujemo da za parkiranje autobusa i vozila koriste parkirališta izvan najužeg centra grada


Obavijest o snimanju

Policija će, sukladno svojim zakonskim ovlastima, audio i video snimati te fotografirati javno okupljanje i javna mjesta.

Molimo građane da poštuju privremena ograničenja u prometu, upute organizatora,  te upute i naredbe policijskih službenika na terenu.

PROČITAJTE JOŠ:

Split i Zadar danas dočekuju Vatrene
Kako je gradonačelnik Splita Ivica Puljak već najavio, brončani hrvatski nogometaši stižu na splitsku rivu, gdje ih u 16 sati očekuje doček u režiji gradske uprave. Do posljednjih trenutaka nije se znao termin dolaska i dočeka, ali su sinoć u kasnim satima s nogometašima i njihovim obitelji…