Policija je objavila detalje jučerašnje stravične tragediju u Lovranu!

Nesretna je djevojka jučer oko 11 sati smrtno stradala kod Hotela Park u Lovranu kada je na nju i njezine dvije prijateljice naletio kamion.

Smrt 23- godišnje studentice prouzročio je 41- godišnji hrvatski državljanin koji je upravljao kamionom s pumpom za beton i vozio iz smjera Medveje prema Opatiji.

- Osumnjičeni je navedenog dana upravljao teretnim vozilom (kamionom s pumpom za beton),  krećući se iz smjera Medveje prema Opatiji, kada je na području Lovrana uslijed neodgovarajućeg osiguranja pokretnog dijela teretnog vozila došlo do izvlačenja metalnog stabilizatora tzv. noge, a potom i smrtnog stradavanja i ozljeđivanja pješakinja, koje su se u tom trenutku kretale nogostupom u istom smjeru kao i spomenuto teretno vozilo - navodi policija.

Policija ga sumnjiči da je ne održavajući naprave za rad u ispravnom stanju i ne postupajući po propisima ili tehničkim pravilima o zaštitnim mjerama, iz nehaja prouzročio smrtno stradavanje i ozljeđivanje pješakinja.

- Po završetku kriminalističkog istraživanja 41-godišnjak je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinio teška kaznenog djela protiv opće sigurnosti, a u svezi s kaznenim djelom dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom te je predan pritvorskom nadzorniku - dalje navodi policija.

Na mjestu događaja smrtno je stradala nesretna mlada pješakinja,  dok je jedna njezina prijateljica teško ozlijeđena, a druga prijateljica nije zadobila teške tjelesne ozljede.

J.T.

Pročitajte još:

TRAGEDIJA U LOVRANU - kamion nasred pločnika ubio mladu djevojku!
Uz smrtno stradalu 23-godišnju djevojku, ozlijeđene su još dvije osobe koje su s njom bile na pločniku. Jedna teško i u životnoj je opasnosti. Druga lakše. Kod hotela Park u Lovranu dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je nastradala mlada studentica koju je na nogostupu pokosilo teretno vozilo, neslužbeno