Policajci spašavali 21 migranta od utapanja!

SLAVONSKI BROD - Policijski službenici Postaje granične policije Stara Gradiška su jučer u utorak, 19. prosinca oko 11 sati na poplavljenom djelu u blizini Gornjeg Varoša nastalog zbog izlijevanja i velikog vodostaja rijeke Save, zatekli 21 stranog državljana.

Strani državljani su ostali na povišenom kopnenom djelu kojeg je okružila voda te su dozivali upomoć.

S obzirom na to da se do istih nije moglo pristupiti osim plovilom, policijski službenici su odmah priskočili u pomoć tako što su ih smjestili na službeno plovilo, a zatim prevezli na kopno. Pozvani su i djelatnici HGSS-a Slavonski Brod, Ispostava Nova Gradiška koji nisu postupali.

Policijski službenici su osobe utoplili, prevezli u policijsku postaju te im ponudili liječničku pomoć, hranu i tople napitke, a Crveni križ je osigurao suhu odjeću spašenim osobama.

Nadalje je utvrđen da su strani državljani na nezakonit način prešli državnu granicu te se prema istima postupa sukladno odredbama Zakona o strancima. 

- Napominjemo kako su ovakvi nezakoniti prelasci državne granice vrlo rizični, posebice jer je rijeka Sava nabujala i dobrim dijelom poplavila okolno nizinsko područje te predstavlja stvarnu opasnost po život osoba.

Ovim činom policijski službenici su još jednom pokazali svoju humanost i hrabrost, obzirom da ovo nije prvi slučaj spašavanja migranata iz nabujale rijeke Save te su se i ovaj put iskazali kao profesionalci kojima je na prvome mjestu zaštita života i tijela građana - poručuju iz MUP-a.

D.G.