Pokojni tvorac 'Yu-Gi-Oh'-a - Heroj koji je poginuo spašavajući djevojčicu iz mora

Kazuki Takahashi, tvorac popularne "Yu-Gi-Oh!" manga serije koji je umro u srpnju, navodno je poginuo pokušavajući spasiti američku djevojčicu u moru kod Okinawe, rekli su u petak dužnosnici obalne straže.

Japanska obalna straža suzdržavala se od objavljivanja detalja o smrti Takahashija nakon konzultacija s njegovom ožalošćenom obitelji, vjerujući da bi prioritet ipak trebala biti psihološka skrb za preživjelo dijete, piše The Japan Times.

Takahashi je naime, primijetio djevojčicu i njezine roditelje kako plutaju u moru kod Onne dok je ronio popodne 4. srpnja i požurio im je pomoći zajedno s dvojicom pripadnika američke vojske koji su bili u blizini.

Osoblje je spasilo djevojčicu, a njezini su roditelji uspjeli sami doći do obale, no Takahashija je očito zahvatio val, rekli su dužnosnici.

Tijelo 60-godišnjeg umjetnika mange, čije je pravo ime bilo Kazuo Takahashi, pronađeno je u vodama kod Naga, u blizini Onne, dva dana kasnije.

Stars and Stripes, američke vojne novine, izvijestile su prošli tjedan da je Takahashi pokušao pomoći u spašavanju, citirajući bojnika Roberta Bourgeaua, časnika američke vojske, koji je umjetnika nazvao "herojem" koji je "umro pokušavajući spasiti drugo ljudsko biće."

"Yu-Gi-Oh!" serijaliziran je u Shueisha's Weekly Shonen Jump magazinu od 1996. do 2004., s ukupnom nakladom, uključujući digitalne publikacije, čak preko 40 milijuna dolara.

Foto: Wikimedia

Službena kartaška igra temeljena na seriji objavljena je u više od 70 zemalja i regija i potvrđena je kao "najprodavanija kartaška igra na svijetu" od strane Guinnessove knjige rekorda.

I.G.