Pogled u plavo dolazi na otok Hvar u Stari Grad povodom „Dana u Vali“

STARI GRAD - Povodom „Dana u Vali“ i međunarodnog festivala tradicijskih brodova, mora i mornara, a u okviru projekta „Pomorsko je dobro“ Splitsko-dalmatinske županije Pogled u plavo dolazi na otok Hvar u Stari Grad.

Za sve ljubitelje ronjenja i one najmlađe Grad Stari Grad, Turistička zajednica grada Staroga Grada uz veliku podršku Splitsko-dalmatinske županije i u suradnji s Plavom promocijom omogućit će posjetiteljima „Dana u Vali“ besplatna probna ronjenja.

Pogled u plavo održava se u okviru projekta „Pomorsko je dobro“ Splitsko-dalmatinske županije s ciljem promocije ronilačkih aktivnosti, ponuda u ronjenju, ljepota hrvatskog podmorja i općenito ronjenja kao važne aktivnosti u smjeru očuvanja morskog okoliša.

Foto: Plava promocija

Tijekom održavanja Festivala, starogradska uvala pretvara se u slikovitu pozornicu ispunjenu tradicijskim brodovima, a posjetitelji „Dana u Vali“ osim uživanja u gastro delicijama, koncertima, izložbama i radionicama imat će mogućnost potpuno besplatno okušati se u ronjenju uz stručni nadzor instruktora ronjenja.

Za sve zainteresirane građane i posjetitelje Pogleda u plavo u Starom Gradu bit će organizirana besplatna probna ronjenja s punom ronilačkom opremom, u kontroliranim uvjetima i uz stručno vodstvo instruktora ronjenja 23. rujna 2022. god. u periodu od 10:00h do 21:00h i 24. rujna 2022. god. u periodu od 10:00h do 18:00h na Trgu Tvrdalj u Starom Gradu.

Zaronom u bazen Pogleda u plavo posjetitelji će imati priliku  uživati u čarima i ljepotama ronjenja uz razgledavanje podvodne izložbe fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa, Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena, prikazuje ljepote hrvatskog podmorja te pridonosi stvarnom doživljaju dubine.

Foto: Marjan Radović

Besplatna probna ronjenja u pratnji instruktora ronjenja u sklopu Pogleda u plavo namijenjena su za sve uzraste i djecu već od 5 godina starosti, a za sigurnost ronioca početnika brinut će se ronioci RK HRVI Nemo-Adriatic.

Za probno ronjenje potrebno je ponijeti ručnik i kupaći kostim, a rezervacije za sudjelovanje u Pogledu u plavo moguće su putem OVOG LINKA.

Projekt Pogled u plavo održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta dok su medijski pokrovitelji projekta narodni, Morski.hr, SCUBAlife magazin i Gorgonija.com uz veliku podršku HONDA MARINE (Fred Bobek d.o.o.).

Posjetite „Dane u Vali“ u budite dio Pogleda u plavo!

Sponzorirani sadržaj