Počinje središnji program 6. Festivala soli u Stonu

STON - Središnji program 6. Festivala soli, koji se od petka do nedjelje, održava na nekoliko lokacija u Stonu donosi brojne događaje kojima je poveznica sol.

Sva tri dana održavat će se vođena tura „Priča o solani“ te program "Vadimo sol"- vađenje cvijeta soli s timom Solane Ston. Već je u tijeku "Eko Placa" - sajam tradicijskih proizvoda Stona, Pelješca i raznih OPG-ova na stonskom Trgu kralja Tomislava.

Prvi dan središnjice festivala, Prirodoslovni muzej Dubrovnik održat će radionicu za djecu "Slike od soli" u Solani Ston. U organizaciji Doma Marina Držića u petak i subotu održat će se likovna kolonija dubrovačkih i peljeških umjetnika „Komarda Art Park“, uz likovnu radionicu za najmlađe. Po završetku kolonije, umjetnici će svoja djela darovati Stonu, a bit će izložena u stonskom Kneževom dvoru do 10. rujna.

Vrhunac prvog dana središnjeg programa bit će "Wine, Salt & Jazz Night" uz degustaciju vina "vinski most", vinogorja Pelješca i Komarne.

Brojni stonski i pelješki ugostitelji i vinari osmislili su posebnu festivalsku ponudu do 20. rujna, prenosi Glas Istre.

Hina