Počinje rekonstrukcija luke Ubli na Lastovu

LASTOVO - Bolja povezanost Lastova s kopnom i ostalim otocima znači povećanje kvalitete života na našem najudaljenijem naseljenom otoku. Izgradit će se novi trajektni pristan te urediti cestovni spoj luke.

Potpisivanjem ugovora s izvođačem radova počela je rekonstrukcija luke Ubli na otoku Lastovu. Projekt je vrijedan više od 7,8 milijuna eura i s više od 85 posto financiran je novcem Europske unije, prenosi Točka Na I.

Izgradit će se novi trajektni pristan te urediti cestovni spoj luke, a rok za završetak radova je dvije godine. Bolja povezanost Lastova s kopnom i ostalim otocima znači povećanje kvalitete života na našem najudaljenijem naseljenom otoku.

- Prije dvije godine smo na Vladi donijeli odluku o otvaranju brzobrodske linije koja spaja Lastovo, Korčulu i Dubrovnik. To je bio dobar potez. A gradnja ove infrastrukture i proširenje rive preduvjeti su da ta povezanost bude još bolja. Nakon ovoga bitno je da Jadrolinija kao naš najveći linijski brodar krene u modernizaciju flote. Za to smo osigurali sredstva kroz Nacionalni program oporavka i europska sredstva. To je sljedeći azdatak koji moramo odraditi - rekao je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Velika grupa konzervatora popisuje lastovsku kulturno-povijesnu baštinu
Na Lastovu ovih dana velika grupa konzervatora i restauratora popisuje i procjenjuje mogućnosti obnove i zaštite izuzetno vrijedne lastovske svjetovne i sakralne baštine. Njihov dosadašnji, aktualni i budući rad predstavit će u Kneževu dvoru u ponedjeljak 8. svibnja u 20 sati predstojni…
Ministarstvo mora ide u projekt rekonstrukcije luke Ubli na Lastovu | | Morski HR
Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture donijelo je Odluku o financiranju projekta “Rekonstrukcija luke otvorene za javni promet Ubli na otoku Lastovu ” u iznosu nešto većem od 59