Počeo program obilježavanja 100. godišnjice osnutka Jadrije

ŠIBENIK – Na turističkom brodu koji ovo ljeto povezuje Grad Šibenik s Jadrijom predstavljen je program obilježavanja 100. godišnjice osnutka Šibenčanima omiljenog kultnog kupališta.

Cijeli niz mladih i starih volontera sudjeluje u organizaciji događaja kojim se svečano obilježava 100 godina postojanja plaže Jadrije, koju šira javnost možda bolje prepoznaje po jarko obojenim vratima na ulazu u kabine. Za posjetitelje je pripremljen bogat program u kojem će se, kažu, pronaći za svakoga po nešto.

Foto: Grad Šibenik

U povodu jubilarne obljetnice u prodaju su stavljeni i suveniri, odnosno ručnici, majice i kape, izradit će se mural broda za Jadriju iza kabina, bit će objavljen natječaj za najbolju fotografiju Jadrije, a u rujnu će izaći i velika monografija čiji su autori Igor i Goran Radin.

Ovogodišnja proslava stogodišnjice gradskog kupališta bit će obilježena i instaliranjem javne česme koja će biti postavljena u parku između brodskog pristaništa i kabina, a koja će buduće generacije podsjećati na ovogodišnju jubilarnu proslavu osnutka Jadrije.

Program je organizirala Turistička zajednica Grada Šibenika uz potporu Grada Šibenika.

K.B.