Počelo tradicionalno crnogorsko natjecanje u izležavanju - Pobjednik dobiva 350 eura

U subotu je, nedaleko od Nikšića počelo tradicionalno natjecanje u izležavanju. Natjecanje je to po kojem je Crna Gora jedinstvena u Europi.

Ovaj doista neobičan i osebujan 'sport' organizira se već jedanaestu godinu za redom. Rekord od nevjerojatnih 117 sati ležanja ove godine pokušat će oboriti devet konkurenata iz Podgorice, Beograda i Danilovgrada.

Tijekom natjecanja natjecateljima je dozvoljeno jelo i piće, čitanje knjiga, mobitel, laptop...  Zapravo sve osim ustajanja. Pravila su malo promijenjena od prošle godine, pa sudionici imaju mogućnost svakih osam sati otići u wc. Za vrijeme ovog svog 'odmaranja' moraju ležati pod krošnjom stoljetnjeg javora.

Ove godine ima i nekih posebnosti. Pojedini igrači odlučili su, naime, prileći s članovima svojih obitelji, pa je tako Žarko Pejanović iz Podgorice došao sa suprugom i sestrom, kako piše portal Vijesti.

- U Podgorici je vruće, nisam bas najbolje spavao danima, pa dođoh da se naspavam. Ovdje je odlično - kazao je Žarko.

Pobjednik ovog natjecanja dobit će 350 eura, rafting, vikend u etno selu, ručak za dvoje u restoranu u Podgorici i još dosta nagrada od sponzora.

Crnogorci su inače prihvatili lijenost kao jednu od svojih osebujnih karakteristika i posebnosti na kojoj su nastale brojne šale na njihov račun.

I.G.