Počele pripreme za gradnju najsuvremenije bolnice u Šibensko-kninskoj županiji

ŠIBENIK – Počele su pripreme za izradu projektno-tehničke dokumentacije za realizaciju dugoočekivanog projekta izgradnje nove bolnice u Šibeniku. Jučer je održan sastanak svih dionika unutar županije, koji su obećali zasukati rukave i konačno realizirati ono o čemu se priča godinama.

Riječ je o projektu od velikog interesa za sve žitelje Šibensko-kninske županije, složili su se sudionici sastanka na kojem su uz župana Marka Jelića i šibenskog gradonačelnika Željka Burića sudjelovali i ravnatelj šibenske Opće bolnice Kristijan Stipaničev te ravnateljica Razvojne agencije Šibensko-kninske županije Mira Lepur. Svi su se obvezali odraditi svoj dio zaduženja na projektu.

Nova bolnica planira se graditi na lokaciji u blizini Veteranskog centra u Šibeniku, a biti će opremljena najsuvremenijom medicinskom opremom te u potpunosti energetski učinkovita.

Projekt pripreme projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove bolnice bit će prijavljen na Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava „Priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije“ u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026., što ga je objavilo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

K.B.