Po splitskim zgradama osvanuli grafiti protiv Milanovića i Penave

SPLIT - U petak ujutro po zgradama u užem dijelu Splita osvanuli su sprejom ispisani grafiti kojima se predsjednike Republike Hrvatske i Domovinskog pokreta optužuje da su uz Rusiju kao agresora na Ukrajinu.

Grafiti su ispisani duž Marmontove ulice po zgradi Toplica, nekadašnje Fine, na hotelu Cornaro u Sinjskoj ulici i na bedemu u Marmontovoj ulici. Iz Grada Splita poručuju kako će poduzeće koje se bavi čišćenjem grafita tijekom dana iste očistiti.

Ispisano je sljedeće: "Milanović, Penava, Most = Ubojice Ukrajinaca", "Putin = Milanović, Penava", "Putin zločinac = Milanović", "DP = ruski pokret", "Penava ruska pudlica" te "Milanović, Penava, Most = ruski plaćenici".

Glasnogovornica splitske policije Antonela Lolić rekla je Hini kako su, nakon što su primili informaciju o grafitima, policajci izašli na teren i fotografirali ih, što je jedan vid očevida, te u tom slučaju provode kriminalističko istraživanje.

- Što se tiče ove pojavnosti pisanja grafita po užem dijelu grada, kolege iz Prve policijske postaje kažu da odavno u centru grada nismo imali ovakav događaj, kao što je ovaj jutrošnji. U vezi s tim slučajem, policija je već odradila prve radnje, pa se krenulo u kriminalističko istraživanje - istaknula je Lolić.

Policiji bi u otkrivanju počinitelja trebao pomoći i video nadzor koji je postavljen u središtu grada, pogotovo u Marmontovoj ulici u kojoj su mahom osvanuli grafiti pisani crnim sprejom, prenosi Glas Istre.

Hina

PROČITAJTE JOŠ:

Lučka uprava podigla kaznenu prijavu jer je netko noću bez dozvole oslikao mul | | Morski HR
PETRČANE - Parapet na uređenom mulu mjesne luke Petrčane koji je svojom visinom smetao i zaklanjao pogled starijim generacijama Petrčanaca, mlađe generacije su ukrasile svojim simbolima. I time su se