PLOVITI SE MORA Oda pomorcima i ljudima od mora klape Sveti Juraj

Klapa Sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice snimila je novi spot za pjesmu “Ploviti se mora”, koju su posvetili pomorcima, svjetioničarima, njihovim obiteljima i požrtvovnosti koje to zanimanje zahtijeva.

Spot je snimljen na plovidbi broda Svilaja po širem području splitskog arhipelaga i na svjetioniku Hrid Mulo jugozapadno od Rogoznice.

– Velika i od srca hvala čelnim ljudima Plovputa i članovima posade broda Svilaja na čelu s kapetanom Antoniom Botterijem kao i Sindikatu pomoraca Hrvatske na pomoći i susretljivosti prigodom snimanja ovog spota kojeg od srca posvećujemo svim našim pomorcima koji plove hrvatskim Jadranom kao i onima koji plove po svim morima svijeta – izjavio je Marko Bralić zapovjednik klape.

U kadrovima spota prepoznaje se i Plava vrpca Vjesnika, kojom se tradicionalno u Hrvatskoj odaje priznanje junacima na moru, na čemu su se klapi posebno zahvalili i iz Sindikata pomoraca Hrvatske.

Ususret obilježavanju 20. godišnjice osnivanja i rada klape “Sveti Juraj” početkom 2021. u pripremi je i novi album pod nazivom Plovit se mora na kojem će se naći najuspješnija glazbena ostvarenja mornaričke klape iz Splita snimljena u proteklih 5 godina koliko je prošlo od objavljivanja posljednjeg diskografskog izdanja Scardone, najavljuju iz klape.

Kako zvuče i izgledaju hrvatski mornari, pogledajte u priloženom videu.

I.B.