PLOČE – Jedini grad na Jadranu koji nema u vlasništvu putničku obalu

PLOČE – Status Putničke obale u Pločama bio je povod za pitanje koje je vijećnik  Severin Krželj uputio gradonačelniku Ploča Miši Krstičeviću, ujedno i članu Upravnoga vijeća Lučke uprave Ploče. Krželj se ne slaže što se ta obala ne nalazi pod ingerencijom Grada Ploča i za to je javno prozvao Lučku upravu Ploče i Luku Ploče.

– Što se poduzelo da se gradska Putnička obala vrati pod ingerenciju Grada Ploča? Kao što je poznato, mi smo jedini grad u Hrvatskoj koji se nalazi na moru, a nema svoju obalu zahvaljujući pločanskim domoljubima iz Lučke uprave i Luke? – upitao je Krželj i iznio podatak kako je godišnji prihod od Putničke obale i gradske rive oko milijun kuna i da završi u privatnim rukama.

Krstičević mu je odgovorio kako Grad nema mehanizme da to pitanje može riješiti.

– Možemo apelirati da bi bilo fer i korektno da to bude u vlasništvu Grada Ploča. Gradu bi to odgovaralo ali ne vjerujem da na raspolaganju imamo puno mehanizama. To je van moje ingerencije – odgovorio je gradonačelnik Ploča i naglasio kako je to pitanje davno riješeno , te da bi za drugačije rješenje bila potrebna i politička volja.

Rogotin.hr