Plenković: “Produljuju se sve postojeće mjere i razmatraju nove – Situacija je i dalje ozbiljna!”

ZAGREB – Premijer Andrej Plenković je u Banskim dvorima s predstavnicima Nacionalnog stožera civilne zaštite razgovarao o aktualnoj epidemiološkoj situaciji u zemlji, produljenju trenutnih mjera i daljnjim aktivnostima koje će se poduzimati u borbi protiv Covida-19.

Plenković je u izjavi medijima nakon sastanka najavio da će Stožer od danas krenuti s produljenjem svih postojećih mjera te dodao da se razmatraju nove o kojima će se razgovarati s ministrom obrazovanja u smjeru online nastave na sveučilištima te u o mjerama koje se odnose na rad od kuće.– Temeljna ograničenja koja postoje će se od sutra u ponoć nastavljati primjenjivati do daljnjega. Situacija je i dalje ozbiljna –  rekao je u nedjelju.

Sustav je u stanju iznijeti pritisak, Stožer nastavlja s redovitim konferencijama za medije

Konstatirao je da unazad sedam-osam dana bilježimo stagnaciju broja zaraženih.– Što se tiče kapaciteta zdravstvenog sustava, on je u stanju iznijeti ovaj pritisak. Ministar zdravstva o tome vodi računa zajedno sa svim ostalim zdravstvenim djelatnicima diljem Hrvatske.Plenković je najavio da će se Nacionalni Stožer vratiti praksi održavanja redovitih konferencija za medije.– Od ponedjeljka u 11 sati u intervalima ponedjeljak, srijeda, petak kako bi javnost imala bolji uvid u ono što se trenutno zbiva i mjere koje se poduzimaju – izjavio je Plenković.

I.B.