Plenković na sjednici Vlade obećao: “Pripremit ćemo podršku opožarenim područjima kod Šibenika”

Premijer Andrej Plenković izjavio je u četvrtak kako se tako veliki požar koji je zahvatio područje Šibensko-kninske županije nije dogodio zadnjih šest godina te najavio da će Vlada sagledati štete i pripremiti podršku opožarenim područjima.

Plenković je uvodno na sjednici Vlade napomenuo kako je jučer s ministrima posjetio županiju i sastao se s gradonačelnikom Šibenika, županom, vatrogasnim zapovjednicima i mnogim drugima koji su sudjelovali u gašenju požara.

– Najveći za sada požar, velika suša, vjetar. Požar je imao za posljedicu da je izgorjelo između 10 i 20 kuća, što nam se nije dogodilo zadnjih šest godina, srećom nema ljudskih žrtava. Ima nešto ozlijeđenih, ali to je, s obzirom na to kakav je požar bio, za sada minimalno – rekao je premijer.

– Mi ćemo u tom smislu sagledati štete od požara i pripremiti podršku koja će ići prema Gradu Šibeniku i Županiji, kao što smo to učinili nedavno kada je riječ o sjeveru Hrvatske u kontekstu velikih elementarnih nepogoda izazvanih tučom – najavio je Plenković.

Nadamo se da ćemo sve naše sposobnosti i sastavnice staviti u funkciju i omogućiti onima koji daju najveće napore da se i odmore i predahnu jer se ova sezona već na proljeće pokazala znatno zahtjevnijom i težom od prošlogodišnje, dodao je.

Govoreći o suši i zalihama vode u Istri, rekao je kako se Hrvatske vode zadužuju da pokrenu sve aktivnosti za potrebe povećanja mogućnosti akumuliranja dodatnih količina vode u akumulaciji Butoniga, a isto načelo je potrebno primijeniti i drugdje u Hrvatskoj.

Hina

PROČITAJTE JOŠ:

DRAMATIČAN VIDEO Okruženi buktinjom, spasio ih kanader: “Bježite, ostavi to i bježi od tamo!”
Plenković na požarištu: “U zadnjih 6 godina nije izgorjelo ovoliko kuća, koliko danas u Zatonu i Raslini”