Plenković na Hvaru: "Vlada brine o hrvatskim otocima"

Uručivši korisnicima na otoku Hvaru ugovore za projekte vrijedne 1,3 milijuna eura, premijer Plenković istaknuo je da se radi samo o dijelu brojnih projekata ulaganja Vlade u hrvatske otoke.

Podsjetio je da je Vlada za otoke u novoj financijskoj perspektivi osigurala 150 milijuna eura, od kojih će otoci u Splitsko-dalmatinskoj županiji dobiti 35 milijuna eura.

Plenković je uručio ugovore iz Poziva za sufinanciranje provedbe EU projekata jedinicama lokalne i regionalne samouprave korisnicima Gradu Starom Grad za projekt adaptacije prostora za pripremu hrane Dječjeg vrtića „Sardelice“, Hrvatskom vodovodu d.o.o. za projekt izgradnje vodno komunalne infrastrukture aglomeracije Jelsa-Vrbovska i Stari Grad te Gradu Hvaru za projekt uređenja pomoćnih prostorija Sportsko-društvenog centra Tenis.

Podsjetio je da je Vlada za otoke u novoj financijskoj perspektivi osigurala 150 milijuna eura. Od tih će sredstava, dodao je, otoci u Splitsko-dalmatinskoj županiji dobiti 35 milijuna eura, što će značiti još bolji razvoj otoka, ali i njihovo bolje povezivanje s kopnom i drugim otocima.

Tijekom boravka na Hvaru, sastao se i s direktorom tvrtke Bugatti Rimac Matom Rimcem i direktorom Europa Parka Michaelom Mackom.

A.B.