Plenković čestitao mons. Zdenku Križiću na imenovanju splitsko-makarskim nadbiskupom

Apostolska Nuncijatura u Republici Hrvatskoj objavila je, 8. rujna 2023., na blagdan Male Gospe, da je Sveti Otac Franjo imenovao nadbiskupom Splitsko-makarske nadbiskupije preuzvišenog mons. Zdenka Križića, dosadašnjeg Gospićko-senjskog biskupa, objavljeno je na nadbiskupijskoj mrežnoj stranici.

Imenovanje je točno u podne objavio javnosti apostolski upravitelj Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Želimir Puljić u nazočnosti predstavnika klera, redovnika i redovnica te vjernika laika Splitsko-makarske nadbiskupije.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je čestitku mons. Zdenku Križiću na imenovanju nadbiskupom Splitsko-makarske nadbiskupije, u kojoj stoji:

''Preuzvišeni oče nadbiskupe,

s iskrenom radošću Vam čestitam, uime Vlade Republike Hrvatske i u svoje osobno, na časnoj i odgovornoj službi koju Vam je povjerio Sveti Otac papa Franjo imenovavši Vas za splitsko-makarskog nadbiskupa.

Želim Vam da ovu važnu i odgovornu službu pastira Splitsko-makarske nadbiskupije obnašate na zadovoljstvo svih vjernika koji su u Vama dobili iskrenog zagovornika i zaštitnika. Vjerujem da ćete svojim predanim pastoralnim služenjem raditi na njihovoj dobrobiti i učvršćivanju vjere.

U toj časnoj službi želim Vam puno snage i uspjeha.''

A.B.