Plemeniti komunalci i vatrogasci u Privlaci spasili psa kojem je šipka probila nogu

PRIVLAKA - Sklonište za životinje Privlaka u suradnji s vatrogascima DVD-a Sukošan jučer su sudjelovali u akciji spašavanja ozlijeđenog psa. 

- Uobičajeni radni petak koji je tekao uz puno obaveza, zakazanih kastracija i pregleda pasa iz Skloništa u ambulanti naglo je prekinuo hitan poziv iz Debeljaka o ozljeđenom psu. Odmah smo krenuli na teren. Zatekli smo psa u ovom položaju kako je nepomično ostao visiti preko ograde dok ju je vjerojatno pokušavao preskočiti. Metalna šipka mu je probola kožu i prošla kroz nogu.

Pas je hitno prevežen u veterinarsku ambulantu gdje mu je odmah pružena pomoć. Operativnim zahvatom uklonjena je šipka iz noge. Dobio je sve potrebne lijekove i njegovo stanje je stabilizirano. Neko vrijeme je još proveo u ambulanti na promatranju a zatim je pronađen vlasnik psa koji je odmah po pozivu došao po njega te je psić sretno vraćen kući.

I tako je ova priča ipak dobila sretan kraj, napisali su iz Skloništa za životinje Privlaka Facebooku, te objavili video i fotografije, za kojeg upozoravamo da bi mogle biti uznemiravajuće.

- Ovom prilikom želimo zahvaliti i dečkima iz DVD Općine Sukošan na velikoj pomoći i spremnosti da pomognu nastradalom psu kao i komunalnim redarima iz Sukošana na brzoj intervenciji. Dečki svaka čast! - poručili su.

D.G.