PLEMENITA AKCIJA Sportski ribolovci sav ulov donirali onima kojima je riba luksuz

SPLIT – Uoči Božića članovi udruge sportskih ribolovaca „4Dive“ su se okupili kako bi organizirali humanitarni  ribolov i donirali ulov potrebitim obiteljima.

Božićni blagdani su vrijeme obiteljskih okupljanja, darivanja i izobilja. Često se baš pred Božić raspravlja u kućanstvu  tko će doći na obiteljsko okupljanje i koju hranu ćemo spremati za naše najdraže. Jedna od čestih rasprava  je koju ribu ili mekušca pripremiti za Badnjak.

Foto: 4Dive

U svakoj većoj obitelji uvijek ima barem jedna osoba koja  baš i ne bi tu ribu pa se ne mogu odlučiti za vrijeme Badnjaka hoće li se spremiti hobotnica, lignje ili ipak  neka posebna riba, pa na kraju završimo spremajući sve.

– No, što je sa obiteljima koje nemaju luksuz takvog  odabira, koje ne razmišljaju o tome koja riba je ukusnija, već razmišljaju o tome koju si ribu mogu priuštiti?  Upravo nas je to pitanje potaknulo na organiziranje humanitarnog ribolova

Za vikend smo se okupili te u subotu u devet ujutro krenuli u lov. Neki od nas su lovili sa štapom iz brodica,  dok su drugi obukli odijela i „bacili se“ na podvodni ribolov. Iako smo koristili različite tehnike lova, cilj  nam je bio isti – uloviti što više ribe, a sve u skladu sa zakonskim dopuštenjima, kako bismo mogli pomoći  onima kojima je to zaista potrebno – kazala je Tea Perica, tajnica Udruge.

Foto: 4Dive

Nakon uspješnog lova, s 30-ak kilograma ribe i u suradnji sa udrugom Srce Zadarsko, stupili smo u kontakt  s nekoliko obitelji slabijeg imovinskog stanja na području grada Zadra te organizirali darivanje u nedjelju  uoči Božića.

Obiteljima i njihovim mališanima podijeli smo ulov te se nadamo se da smo im uspjeli uljepšati blagdane  kao što su ih oni nama uljepšali svojim osmijehom – poručuje Perica.

Foto: 4Dive

Zaželimo jednima i drugima bolju Novu 2021. godinu i dobar ulov!

D.G.