PLAŽA KOD DUBROVNIKA ZAGAĐENA FEKALIJAMA More je onečišćeno bakterijom Escherichia coli

MOKOŠICA/DUBROVNIK – Na dubrovačkoj plaži Stara Mokošica more je onečišćeno fekalijama, tj. bakterijom Escherichia coli, pa se do daljnjega ne preporuča kupanje, izvijestili su u četvrtak iz Dubrovačko-neretvanske županije.

– Utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje na plaži Stara Mokošica, uzorkovani 9. lipnja, prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki pokazatelj Escherichia coli –  navode iz Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije .

Podsjetimo, ovo nije prvi put da su plaže u okolici Dubrovnika onečišćene fekalijama. U kolovozu prošle godine se onečišćenje proširilo na dubrovačke plaže u Uvali Sumratin i kod Hotela Vis 2, i to samo dan nakon što je Zavod za javno zdravstvo u utorak utvrdio onečišćenje i na plažama Šulić, Danče, Hotel Bellevue i Hotel Rixos.

Godinu prije, 2019. godine, na plaži u Dubrovniku podignuta je i crvena zastava, koja upozorava na zabranu kupanja u moru. Zastavica je postavljena na plaži ispred hotela Rixos Libertas zbog curenja fekalija.

Uzimanje uzoraka mora ponavljat će dok ne prestane onečišćenje o kojem je obaviještena Inspekcija zaštite okoliša te ostale mjerodavne inspekcije.

D.G.