PLAVI JADRAN Očišćeno podmorje kod šibenskog TEF-a

ŠIBENIK - U sklopu projekta Plavi Jadran u nedjelju, 13. studenoga, je organizirana ekološka akcija čišćenja podmorja kod šibenskog TEF-a uz rivu, na kojoj su, uz organizatora Udrugu Emedea, sudjelovali i volonteri Kulturno ekološke udruge "Caretta Caretta" te ronioci Ronilačkog kluba "Roniti se mora Šibenik" i Powerlifting kluba Šibenik.

Tijekom akcije prikupljena je veća količina otpada među kojim su dominirale staklene i plastične boce, razne automobilske gume, čak i gume industrijskih vozila te nekoliko ležaljki za sunčanje i bicikl.

Tef jučer...💚💙🇭🇷 Razvojna agencija Šibensko-kninske županije Kulturno ekološka udruga "Caretta Caretta" Ronilački klub "Roniti se mora Šibenik" Institut za oceanografiju i ribarstvo

Posted by Powerlifting klub "Šibenik" on Sunday, November 13, 2022

Vrijednim ronilačkim rukama pomogao je i Bios dva, službeno plovilo Instituta za oceanografiju i ribarstvo iz Splita, koji su im pomogli podići gume s dna mora, među kojima i dvije gume industrijskih vozila teške oko stotinjak kilograma.

I ova akcija pokazala je koliko je bitno podizanje svijesti ljudi o onečišćenju morskog okoliša te djelovanje kako bi se to onečišćenje smanjilo.

Projekt Plavi Jadran nastao je zbog potrebe za smanjenjem onečišćenja morskog okoliša te potrebe za podizanjem svijesti lokalnog stanovništva o postojanju onečišćenja te njegovim posljedicama kako na prirodu tako i na samo zdravlje čovjeka.

D.G.