Plava čistka u marini Šimuni na Pagu

PAG - U marini Šimuni na Pagu, upravo se održava „Plava čistka“ koju organizira Ribolovno društvo SRD Sipa-Kolan, a čiji su pokrovitelji Grad Pag i Turistička zajednica grada Paga.

Nakon nedavno održane akcije u marini Palmižana na Paklinskim otocima, ove subote na redu je još jedna otočna marina koja se diči upravo prirodnim okruženjem, a riječ je o marini Šimuni na Pagu. U akciji „Plava čistka“, koju organizira Ribolovno društvo SRD Sipa-Kolan, a čiji su pokrovitelji Grad Pag i Turistička zajednica grada Paga, provest će se još jedno u nizu velikih čišćenja mora, podmorja i prioobalja marine Šimuni, smještene na zapadnome dijelu otoka Paga, u Maunskom kanalu.

Akciji „Plava čistka“ u marini Šimuni prisustvovat će Ante Fabijanić, gradonačelnik grada Paga i Vesna Karavanić, direktorica Turističke zajednice grada Paga, a kao vrijedno pojačanje, akciji čišćenja podmorja pridružit će se i petnaestogodišnji Kristijan Gligora, najmlađi podvodni istraživač u RH koji je otkrio nekoliko podvodnih arheoloških lokaliteta, antičku rivu na obali Girenice te antički brod kod otoka Mauna.

U sklopu akcije čišćenja mora i podmorja održat će se i akcija „Zelena čistka“ u organizaciji Mjesnog odbora koja će obuhvatiti najznačajnija područja mjesta Šimuni, a za sve sudionike organiziran je i zajednički ručak na plaži Šimuni.

D.G.