PLASTIČNA NOĆNA MORA Kako izgledaju naša mora ispod površine?

SPLIT – Kako naša mora izgledaju ispod površine? Što se sve u njima krije? Kakav utjecaj na morski ekosustav ostavlja čovjek?

Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce u sklopu međunarodnog projekta „ML REPAIR“ postavila je u City Center one Split izložbu pod nazivom Plasticamente – Plastična (noćna) mora! Izložbu možete pogledati svakim danom do 18.11.2018.

U sklopu izložbe, posjetitelji na panelima moGU saznati više o temi morskog otpada na hrvatskom i engleskom jeziku, a organizatori su pripremili i interaktivni dio za djecu i mlade. Uz izložbeni dio gdje najmlađi mogu istraživati podvodni (plastični) svijet, srijedom, petkom i subotom od 16 do 19 sati mogu sudjelovati i u radionicama koje vode edukatorice Udruge Sunce Split.

Opći cilj projekta ML-REPAIR je spriječavanje i smanjivanje unosa i raspršivanja otpada u Jadranskom moru. Nositelj projekta je CA’ Foscari Fakultet, Sveučilište u Veneciji, a partneri su Talijanski Nacionalni Institut za zaštitu okoliša i istraživanje (ISPRA), Udruženje M.A.R.E. i LIMOSA iz Italije te Institut za oceanografiju i ribarstvo, Javna ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije i Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, Split.

Marin Spetič, mag.