PIZZA CUT DESTINACIJA Reklama koja je nasmijala mnoge, ali se i narugala zadarskom turizmu

ZADAR - "Ono što Zadrani govore već godinama između sebe, netko je napokon izgovorio i javno", komentiraju građani Zadra reklamu koja je osvanula na stranicama Turističke zajednice Ravnih kotara

"Budite naši gosti kad Vam dosadi pizza cut bosti. Visit Ravni kotari", stoji u originalnoj objavi, koja gostima sugerira ponudu domaćih proizvoda iz lokalnih OPG-ova, nasuprot onome u što se Zadar posljednjih desetljeća pretvorio - gomila lokala u kojima možete kupiti peciva, sladolede i pizza cut proizvode, a pečene srdele primjerice - nigdje!

Foto: TZ Ravnih kotara

Pretvarajući instalaciju Pozdrava suncu u pizze, a cijeli zadarski Poluotok u pizza cut, skrenuli su pozornost na sebe, a mnogi komentiraju da im je objava zapravo vrlo originalna.

- Kad vam je dosta pizza cutova i gumenih bombona, posjetite Ravne kotare, pisalo je u objavi napisanoj u kombinaciji hrvatskog i engleskog jezika, koja je nešto kasnije izbrisana.

Foto: TZ Ravni kotari / Screenshot

Ipak, ima i onih koji su se uvrijedili, pa su komentarima udarili kontru, sugerirajući da benkovački gradonačelnik u gradu isključuje javnu rasvjetu, ali ne u svom selu, pa se ostali mještani osjećaju kao da žive u srednjem vijeku.

Direktor TZ Ravni Kotari, koja često promovira ponudu u zaleđu Zadra je Vanja Čvrljak i on u objavi ne vidi ništa loše. Dapače, tvrdi da da turizam nije hvalisanje noćenjima i dolascima, već grad Zadar napokon treba prihvatiti činjenicu da iza sebe doslovno ima zaleđe na koje se oslanja.

Jurica Gašpar