Pijavica na dubrovačkom području čupala stabla i krovove!

DUBROVNIK - Županijskii centar 112 Dubrovnik izvijestio je o nevremenu s pojavom pijavice kod naselja Vitaljina u Konavlima.

Pijavica je u kratkom vremenu napravila štetu na objektima poput uništenih krovova i ograda te srušenih stabala Nadležne službe su na terenu i rade na otklanjanju posljedica nevremena.

Dubrovački vjesnik javlja da je nevrijeme koje je protutnjalo Vitaljinom polomila stabla, poharalo nogometni teren, kuće i gospodarske zgrade, potpuno uništila montažni objekt.

Kako Dalmacija Danas doznaje od vatrogasaca, pijavica je zahvatila Dom kulture, jednu obiteljsku kuću, a oštećen je jedan automobil zbog odrona.

Pogledajte video onoga što je pijavica ostavila u Vitaljini...

Posted by Dubrovački vjesnik on Thursday, September 1, 2022

Olujni oblak prišao je krajnjem jugu zemlje s mora i prošao preko Prevlake dalje nad područje Crne Gore, javlja Crometeo. Mjerne postaji u Grudi i Lovornu zabilježile su 20-ak litara kiše po kvadratnom metru, a Molunat čak 31 litru u samo sat vremena. Nevrijeme se dogodilo oko 16:20. Ipak, najobilnije oborine danas su pale na Korčili i Pelješcu, lokalno preko 40 litara po kvadratnom metru.

D.G.