PIJANI ZA VOLANOM: Policija im ispraznila džepove i oduzela vozačke dozvole

Policijska uprava Dubrovačko-neretvanska proteklih je dana vršila kontrolu prometa, kojom prilikomm je otkrila  nekoliko slučajeva vožnje pod utjeCajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je kod vozača koji je prilikom kontrole prometa zaustavljen u ranim jutarnjim satima 11. srpnja na Lastovu. 52-godišnji muškarac koji je vozio osobni automobil dubrovačkih registarskih oznaka napuhao je čak 2,43 promila.

Isključen je iz prometa i zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja te je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 10.000 kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima „B“ kategorije.

Najveća je novčana kazna pak izrečena u Stonu, gdje je 27-godišnja vozačica osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka u večernjim satima, vozeći pod utjecajem alkohola od 1,96 promila, u srijedu 7. srpnja skrivila prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Njoj je određena novčana kazna u iznosu od čak 11.300 kuna, a uz to joj je izrečena zabrana upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od tri godine.

M.B.