Pet tjedana trajat će program Dođi u grad – Vieni in città!

PULA - Na konferenciji za medije održanoj u srijedu, predstavljeno je treće izdanje programa Dođi u grad – Vieni in città!

Gradonačelnik Filip Zoričić najavio je da novo izdanje, koje započinje 15. listopada i traje do 12. studenog, sadrži više od 30 programa, a održavat će se petkom i subotom od Portarate, preko Parka grada Graza i Foruma sve do Prolaza sv. Teodora.

Nakon ljetne bogate kulturne sezone i predstojećeg Adventa u Puli, Dođi u grad – Vieni in città!, donosi niz koncerata, radionica, izložbi, predstava i po prvi puta Gaming turnir. Uz poziv da svi dođu u grad i daju podršku programu, podsjetio je da su na snazi zimske cijene parkiranja, a brojna parkirališta su nakon 17 sati i besplatna (Tržnica, Pedagoški, Croatia, Mehanika, Marsovo polje kao i Karolina).

- Želja je Grada da se događanja u Puli održavaju tijekom cijele godine; od proljetnog Dođi u grad i Dođi u park, Pulskog kulturnog ljeta, jesenskog Dođi u grad do Adventa Puli, uz dodatne programe drugih organizatora koji obogaćuju kulturnu ponudu. Grad će od iduće godine proširiti obuhvat aktivnosti i po pulskim kvartovima - dodao je Zoričić.

Tanja Miličić, ravnateljica JU Pula Film Festivala, najavila je da će djeci i odraslima biti na raspolaganju mnogobrojne kreativne radionice; od izrade lutaka, znanstvenih pokusa, likovne i radionice keramike, a Park grada Graza, koji se već profilirao kao centralna lokacija za održavanja programa za najmlađe, ugostit će brojne predstave koje će se održavati subotom ujutro. U večernjem terminu, tijekom čitavog programa održat će se koncerti, a 15. listopada nastupit će na Portarati grupa Le Monde. Izuzev glazbenog dijela, posjetitelji će u narednim tjednima imati mogućnost uživati u gastro ponudi Food Truck-a i u eno ponudi istarskih vinara tijekom Martinja, koje će se održati na Forumu od 10. do 12. studenog u organizaciji Turističke zajednice grada Pule.

Pročelnica Upravnog odjela za kulturu i razvoj civilnog društva Emina Popović Sterpin zaključila je da se početni programski koncept nadograđuje i razvija te da je Dođi u grad – Vieni in città! izvrsna prilika da svatko pronađe nešto za sebe. Tijekom pet tjedana brojni glazbenici, umjetnici i udruge predstavit će Puljanima i njihovim gostima svoj rad i umijeća, te je zaključno pozvala sugrađane da poprate program.

Program za prvi Dan nalazi se na stranicama Grada Pula, dok će se program za naredne vikende objavljivati svakog utorka.

I.G.