PET SATI BORBE S BUKTINJOM Ugašen požar na zadarskom Poluotoku

ZADAR – Nakon pet sati borbe s buktinjom vatrogasci su uspjeli zaustaviti širenje vatre na Poluotoku! Potvrdio je to za 057.info njihov zapovjednik Željko Šoša.

– Požar je blokiran, vatrogasci će cijelo popodne i noć biti na terenu, moraju ugasiti sva mjesta na kojima ima izdimljavanja, rekao nam je Šoša objašnjavajući kako je do brzog širenja vatre došlo zbog drvenih greda, starih gotovo 7 stoljeća, a koje kroz zidove povezuju čitav sklop zgrada.

Zbog toga, potvrdio nam je Šoša, u jednom je trenutku u opasnosti bio cijeli Poluotok.

– To je jedan požarni sektor, a posebna opasnost je u ovom dijelu kao i u Varoši, gdje su potkrovlja puni raznoraznih stvari.

Urušio se krov na zgradi u kojoj je planuo požar. Ono što je ostalo, morali su srušiti sami vatrogasci.

– Na terenu je 25 vatrogasaca. Dosta su iscrpljeni. Jedan dio smjene poslali smo kući kako bi se barem otuširali prije noćne smjene  – rekao je Šoša za 057. info.

U katastrofalnom požaru koji je zahvatio staru zgradu na Narodnom trgu, izgorio je i krov iznad stana poznatog radijskog voditelja Davora Valčića na Radiju 057

– Na žalost požar se proširio i na stan u susjednoj zgradi, zahvatio je stan našeg kolege Davora Valčića u koji mu je za koji dan trebala stići prinova – objavio je portal 057info.

– Mogu samo bespomoćno gledati kako požar proždire cijelu zgradu, i stan koji nestaje u pepelu. U trenutku ostaneš bez svega. Bože pomozi… – objavio je Davor tužnu poruku na Facebooku.

I.B.PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Žena prolazi ispred opožarene zgrade kao da sutra ne postoji
POŽAR NA ZADARSKOM NARODNOM TRGU Gori atelje poznatog zadarskog fotografa: “Sve je uništeno!”