Pet obalnih općina i gradova nagrađeno Premium zelenim certifikatom

Dodijeljena su priznanja tvrtkama i zajednicama koje u svom poslovanju ne ostavljaju veći utjecaj na okoliš. Riječ je o projektu Zeleni certifikat koji je usmjeren na promociju ekološki osviještenih poslovnih subjekata koje digitalizacijom i društveno odgovornim poslovanjem ostvaruju izravan pozitivan utjecaj na okoliš i zajednicu u cjelini. Projekt provodi servis mojeRačun.

Priznanje Zeleni certifikat pokazatelj je da se briga o okolišu i zajednici u cjelini može voditi u svim segmentima poslovanja. Jedan od načina je upravo kroz digitalizaciju jer time ne samo da se štedi papir i manje zagađuje okoliš, nego se zaposlenicima pruža više raspoloživog vremena za kvalitetno provođenje poslovnih procesa.

Ovdje nije riječ samo o tome da se tvrtkama koje su prepoznale važnost digitaliziranih procesa za zeleno gospodarstvo jednokratno dodjele priznanja, već i da se potaknu oni poslovni subjekti koji to još nisu učinili, da se okrenu ekološki prihvatljivijim rješenjima te da svojim djelovanjem konstantno poboljšavaju kvalitetu života svoje zajednice.

Čak 5 obalnih općina dobilo je priznanje Premium zeleni certifikat, jer su u svoje poslovanje uvrstile digitalizirane procese, a svojim društveno odgovornim radom usvojile principe koji poboljšavaju kvalitetu života te pozitivno utječu na okoliš i zajednicu. To su Grad Korčula, Općina Murter-Kornati, Općina Čavle, Općina Kostrena te Općina Nerežišća, iz koje su se pohvalili kako su jedini u Splitsko-dalmatinskoj županiji osvojili Premium zeleni certifikat.

J.K.