Pet generacija pod istim bračkim krovom

BRAČ - Od najmlađe Nike do najstarije Karmen razlika je 95 godina. Iako je potrebno dosta tolerancije, da je višegeneracijski život pod istim krovom ne samo moguć već i lijep, dokazuje brojna i vesela bračka obitelj.

Članovi obitelji kažu da svatko odradi svoj dio posla te su svi sretni i zadovoljni. Nona Karmen sa svojih 95 godina najstarija je u obitelji, ali za nju su godine samo broj. Odnedavno je postala i šukunbaka, a u životu je proživjela štošta. Obitelj na okupu je konstanta, a Karmen je treća generacija u kući.

Sa svojim suprugom je neko vrijeme živjela u Velikoj Gorici, gdje je htjela i ostati, ali kad je Ivan jednom došao na Brač, dotadašnji planovi pali su u vodu. Ubrzani gradski život zamijenili su mirnim životom na otoku.

Na suživot s pet generacija, Ivan se brzo naviknuo iako se strpljenje, tolerancija i razumijevanje vježbaju svakodnevno, prenosi Dnevnik.hr.

Generacijske razlike neizbježne su u ovakvom načinu suživota. Kako izgleda život 27-godišnjaka u ovakvom obiteljskom 'kaosu'? Ima dana da je tijesno, priznaje Marino, ali ipak vidi prednosti.

Njegov život nije bio lak, no možda su upravo prepreke na koje su naišli i zajedno ih prebrodili razlog zašto su danas nerazdvojni i u dobru i u zlu.

I danas, kad u rukama drži svoju tri mjeseca staru kćer, zna koliko vrijedi potpora cijele obitelji. I dok mu možda nekih dana nedostaju mir i samoća, svjestan je koliki je blagoslov što na raspolaganju ima ne samo baka, već prabaka i šukunbaka servis.

Obitelj Vladislavić u ovom mjestu nije izuzetak. Naime, sa samo 400-tinjak stanovnika Mirca se diči s gotovo stotinu djece, pedesetak mladih obitelji i mnogo onih kojima se treće i četvrto dijete nisu zalomili, već su planski došli na svijet.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Ugljan sve popularniji za život, traži se kuća više
Dok je na većini hrvatskih otoka stanovnika sve manje, na Ugljan svake godine doseljavaju nove obitelji. Što ih privlači na otok? Zima na otoku znači prazne plaže i uličice, ali kupača ipak ima iako je i u moru i u zraku samo deset stupnjeva. Soboslikar Ante Dorkin svakodnevno