PERSHING 8X Pobjednik prestižne nagrade Motor Boat Awards 2021.

Inovativni dizajn uparen s pionirskom estetikom i najsuvremenijom tehnologijom uvijek su pobjednički faktori, što rezultira ne samo komercijalnim uspjehom izvanrednih brodova, već i entuzijastičnom zahvalnošću stručnjaka za jahte. Na prestižnoj nagradi „Motor Boat Awards 2021“, panel stručnjaka je na osnovu njegovih inovativnih karakteristika, tehničkih parametara i stila, jednoglasno Pershing ocijenio najboljom jahtom.

Na virtualnoj ceremoniji dodjele nagrada, Pershing 8X je trijumfirao u kategoriji „Prilagođene jahte“, na osnovu preciznih testova performansi i maritimnih sposobnosti.

Foto: Youtube / Screenshot

Dug 25,55 metara (oko 83 stope) i širok 5,86 metara (oko 19 stopa), Pershing 8X je rezultat suradnje između Fulvio De Simoni-a i Odbora za strategiju proizvoda Ferretti Grupe.

Izgrađen od karbonskih vlakana da bi bio lakši, brži i s manjom potrošnjom, Pershing 8X ima elegantne, sportske linije, podvučene klasičnim Pershingovim karakteristikama poput impresivnih bočnih krila i aerodinamičnog profila sunčališta. Rezultat je sport-fly jahta koja objedinjuje najviše standarde kvalitete i inovativnosti.

Foto: Youtube / Screenshot

Udobnost na brodu je izvanredna, i to ne samo zbog mnogih prednosti koje nudi sistem koji integrira upravljački pogon sa sistemima za manevriranje, navigaciju i nadzor.

Foto: Youtube / Screenshot

S ovim modelom, upravljanje Pershingom čak i pri velikoj brzini je zabavno i uzbudljivo iskustvo.

Motor Boat Award organiziraju Motor Boat & Yachting, a pobjednički brodovi se ocjenjuju isključivo na osnovu njihova dizajna, mogućnosti i performansi.

Sponzorirani sadržaj

U suradnji s magazinom Nautika Present

PROČITAJTE JOŠ:

Koncept jahte u obliku labuda vrijedan pola milijarde dolara