Perojci uređuju Gromaču za fešte

VODNJAN – Perojci su opet složno zasukali rukave i krenuli s uređenjem Gromače za nadolazeće programe Vodnjanskog ljeta 2021.

Radnoj akciji odazvali su se članovi Društva perojskih Crnogoraca „Peroj 1657“ i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Peroj te mještani. Sredstva za materijal osigurana su iz programa Grada Vodnjan-Dignano.

Foto: Grad Vodnjan

Trenutno se uređuje šank pod košćelama na mjestu starog, koji je s vremenom propao, te drugi elementi. Nakon ljeta mještani će nastaviti s akcijom i dodatno uljepšati ovaj prepoznatljivi simbol Peroja.

Gromača, s prepoznatljivim košćelama, jedno je od središnjih mjesta glasovite Perojske fešte i mnogih drugih ljetnih manifestacija na otvorenom.

Međutim, prva zbivanja u Peroju iz ovogodišnjeg programa Vodnjanskog ljeta odvijat će se na plaži Martulina: u nedjelju 27. lipnja održava se turnir u odbojki na pijesku u organizaciji Zajednice Talijana Vodnjan-Comunità degli Italiani di Dignano, a u subotu 3. srpnja na rasporedu je tradicionalni odbojkaški turnir „Martulina cup“ u organizaciji DPC-a „Peroj 1657“.

D.G.