PELJEŠKI MOST NAKON SPAJANJA Vatromet završio, Kinezi ispred roka, a Grci već traže izlike

Nakon što je prije manje od mjesec dana konačno spojen, radovi na dovršetku Pelješkog mosta u punom su jeku. Radnike ne ometa niti nesnosna vrućina, a trenutno se radi na betoniranju razdjelnih pojasa između dvije kolničke trake.

– Ti radovi mogli bi biti gotovi kroz tri do četiri tjedna. Zatim nastavljamo s ugradnjom unutarnje zaštitne ograde, nastavljaju se i radovi na samoj rasponskoj konstrukciji u vidu pjeskarenja i nanošenja antikorozivne zaštite – rekao je za Dnevnik Nove TV Davor Perić iz Hrvatskih cesta.

I dok Kinezi polako već pakiraju opremu za povratak u Kinu, grčka tvrtka Avax, koja radi na dijelu stonske obilaznice, zapala je u probleme. Naravno, u pitanju je novac.

– Pojavljuju se problemi u ogromnom povećanju cijena materijala i energenata, što drastično povećava troškove izgradnje na ovom projektu stonske obilaznice – priča predstavnik Avaxa Franko Mekišić, rekavši da to ipak neće utjecati na na rok dovršetka projekta, a to je kraj lipnja iduće godine.

Zbog povećanja troškova izgradnje Avax razmatra reviziju ugovora s naručiteljem, odnosno nadzornom službom na projektu, a to je IGH. No čini se da zahtjev Grka neće biti ispunjen.

– Ugovorne cijene nije moguće mijenjati, a mi takav zahtjev od grčkog izvođača nismo niti dobili. To i dalje obvezuje izvođača da radove završi u ugovorenom roku. U suprotnom su mogući penali – zaključio je Davor Perić iz Hrvatskih cesta.

K.B.