PAS KOJI GLEDA U MORE Svaki dan dolazi na obalu i čeka vlasnika ribara, iako je preminuo

Jolie Mejía i njezina obitelj odlučile su posjetiti Punta Negru, mali gradić uz more u blizini njihove kuće u Peruu. Tamo su, uz stjenovitu plažu s pogledom na pučinu, svjedočili priči o ljubavi u njenom najčišćem obliku.

Nakon što su se Mejía i njezina obitelj smjestili uz obalu, ugledali su psa koji je izgledao potpuno sam.

– Nije djelovao napušteno. Nosio je ogrlicu oko vrata i krzno mu je bilo čisto – rekla je Jolie Mejía za The Dodo.

– Mazila sam ga, čekajući njegovog vlasnika, ali su prolazile minute, a nitko nije došao.

Pas je uživao s Mejijinim ljubimcima, ali je cijelo vrijeme njegov pogled ostao uperen u ocean i Mejía je ubrzo saznala dirljiv razlog zašto.

Ona i njezina obitelj razmišljali su i o udomljavanju tog psa, pod pretpostavkom da je on doista napušten. Međutim, kada je stigao jedan lokalni stanovnik, Mejía ga je upitala zna li što je sa psom.

– Objasnio je da praktično svi u okolici poznaju psa i da ga jako vole. Rekao nam je da je vlasnik psa bio ribar koji je preminuo prije nekog vremena te da pas svaki dan dolazi na plažu i gleda u more – rekla je i dodala da pas danima čeka povratak svog vlasnika koji se nikada neće vratiti kući.

– Bili smo jako dirnuti – rekla je Mejía, koja vjeruje da je vlasnik psa umro na moru prije otprilike godinu dana i da pas od tada svakodnevno dolazi na plažu.

No, iako se vlasnik psa možda nikada neće vratiti, pas nije bez prijatelja koji se brinu za njega. Tužnu priču o psu očito dobro znaju ljudi u zajednici, koji ga hrane, sklanjaju i pružaju mu zdravstvenu njegu kada zatreba.

Lokalni veterinar u Punta Negri potvrdio je za The Dodo da se pas zove Vaguito i da je trenutno pod brigom žene koja živi u blizini.

Do kraja dana, Mejía i njezina obitelj naposljetku su se razišli s Vaguitom, a oči su mu još uvijek bile okrenute prema moru. Ali njegova gorko-slatka priča – priča o odanosti ljubavi koju je izgubio, te odanosti i ljubavi koju je pronašao u zajednici – ona neće uskoro zaboraviti.

– Imam psa kod kuće i volim pse općenito, no njegova me je priča jako dirnula u srce – rekla je Mejía.

Foto: Jolie Mejía

D.G.