Parkovi u Gružu i na Batali dobili neobične eksponate

DUBROVNIK – Dječji parkovi u Gružu i na Batali opremljeni su novim, znanstvenim eksponatima u sklopu EU projekta WONDER, koji ima za cilj unaprijediti postojeću te razviti dodatnu infrastrukturu za zabavno – edukativno – rekreacijske potrebe djece iz Dubrovnika kao i malih turista.

Projekt provodi Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA, a no, između ostalog, uključujeo postavljanje posebne opreme Znanstvenog parka, uz koju će se poboljšati atraktivnost ponude namijenjene djeci i obiteljima.

Tako su u parku Luja Šoletića u Gružu postavljeni interaktivni eksponati Prugasto ogledalo, Crtić vrtić i Tekući pitagora, dok su u parku Nevinih žrtava rata na Batali postavljeni Glazbena ograda, Živi dimnjak i Zvučna zrcala, uz objašnjenja na koji način funkcioniraju.

Foto: Grad Dubrovnik
Foto: Grad Dubrovnik
Foto: Grad Dubrovnik

Projekt WONDER, kojem je krilatica “Child friendly destinations”, podržava nove turističke ponude usmjerene djeci i obiteljima kroz stvaranje mreže turističkih gradova prilagođenih mališanima. Financiran je europskim sredstvima iz programa INTERREG V-B Jadransko-jonski program transnacionalne suradnje 2014. – 2020.

K.B.